Instanţa Supremă a admis apelui lui Dan Şova în dosarul "Turceni-Rovinari"

Instanţa supremă a decis sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind definirea infracţiunii de abuz în serviciu, ridicată de Dan Şova în dosarul "Turceni-Rovinari"

Magistraţii care judecă dosarul au respins, în februarie, cererea fostului senator, însă completul de cinci de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis acestuia apelul.

Decizia este definitivă.

În opinia avocatului lui Şova, proprietatea privată a statului este protejată diferit faţă de cea a individului, iar un funcţionar dintr-o regie sau companie cu capital majoritar de stat care a săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu este sancţionat mai dur comparativ cu alţi funcţionari.

Dan Şova a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În acelaşi dosar, fostul premier Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, aminteşte reporterul Diana Surdu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Aprilie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste