Legea graţierii revine în dezbaterea Senatului

Parlamentul are pe agendă în această săptămână şi alte câteva măsuri legisative unde se aşteaptă dezbateri puternice între putere şi opoziţie.

Deputaţii se vor ocupa de modificările Codului penal care vor permite angajarea rudelor de către parlamentari, iar Comisia juridică din Senat discută legea graţierii după amânări şi controverse.

Deputaţii ar putea dezbate în plen proiectul de lege privind modificarea unor articole din Codul Penal.

Unele dintre acestea vizează infracţiunea de conflict de interese care a fost definită în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, spune că modificările propuse clarifică articole din Codul Penal, referitoare la conflictul de interese. 

"Nu constituie infracţiune dacă există vreuna din cauzele justificative, respectiv dacă se exercită un drept recunoscut de lege", a declarat Nicolicea. 

Dacă modificările la Codul Penal prin care este redefinit conflictul de interese vor fi votate de plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional, USR va ataca proiectul de lege la Curtea Constituţională.

La Senat, Comisia juridică va dezbate proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, care a fost amânat de mai multe ori, ultima dată la solicitarea ministrului justiţiei, Tudorel Toader.

Şi opoziţia a fost de acord cu propunerea de amânare.  

"În forma aceasta în care se află proiectul la Comisia juridică, nu considerăm că rezolvă fondul problemei, dar suntem deschişi să discutăm pachetul legislativ care să vină cu măsuri care să rezolve fondul problemei", a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Aprilie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste