Putin: Atacul cu rachete asupra Siriei e o agresiune a unui stat suveran

Mai multe ţări printre care Marea Britanie, Franţa şi Israel şi-au anunţat sprijinul pentru intervenţia americană.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin consideră că loviturile militare americane din Siria sunt o agresiune împotriva unui stat suveran, iar parlamentari de la Moscova afirmă că situaţia trebuie discutată de urgenţă în Consiliului ONU de Securitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedinţiei ruse, atacul american de azi-noapte împiedică semnificativ crearea unei coaliţii internaţionale pentru combaterea terorismului şi deteriorează serios legăturile Rusiei cu Statele Unite.

Kremlinul susţine că armata siriană nu deţine armament chimic şi că americanii au folosit un pretext pentru a abate atenţia de la un atac în Irak unde au provocat multe victime printre civili.

Preşedintele american Donald Trump a explicat însă că a ordonat bombardarea unei baze aeriene siriene pentru că regimul Assad a folosit incontestabil armament chimic împotriva unor oameni nevinovaţi, cu încălcarea convenţiilor internaţionale.

Mai multe ţări printre care Marea Britanie, Franţa şi Israel şi-au anunţat sprijinul pentru intervenţia americană. Premierul Benjamin Netanyahu crede că preşedintele Trump lansează astfel un mesaj puternic şi către Iran sau Coreea de Nord.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Aprilie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste