Sorin Grindeanu: Datele pe care le am la finalul primului trimestru sunt încurajatoare

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, astăzi, că datele de la finalul primului trimestru arată că veniturile la buget sunt mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sorin Grindeanu a spus că datele colectate se referă atât la cheltuieli, cât şi la deficit. 

"Datele pe care le am la finalul primului trimestru sunt încurajatoare şi nu vreau să ies înaintea datelor oficiale. Sigur că sunt la nivel neoficial, legat de încasări, de cheltuieli, de deficit, de tot ceea ce ne-am angajat sau de excedent, pentru că putem vorbi de excedent, la ce ştiu eu acum, există pe partea de venituri, că tot exista această teamă, exprimată de mai mulţi în această perioadă, o creştere semnificativă faţă de ceea ce s-a întâmplat anul trecut", a precizat şeful executivului.

Sorin Grindeanu a mai spus că a cerut ministrului Apărării ca procentul de doi la suta din PIB sa fie cheltuit in functie de strategia nationala de înzestrare a armatei.

El a precizat ca mai doreşte ca Ministerul Apărării să se orienteze, în primul rând, către firmele româneşti pentru a se crea noi locuri de munca în economia naţională.

Sorin Grindeanu a mai spus că strategia naţională de înzestrare a armatei romane este parte a strategiei NATO, iar banii care vor fi cheltuiţi trebuie să ţină cont de acest lucru, a informat redactorul RRA, Andrei Şerban.

Premierul Sorin Grindeanu a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat agentiei de presă Mediafax.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Aprilie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste