Dragnea: Toți bugetarii vor avea de câștigat din Legea salarizării unitare

Ideea centrală a proiectului Legii salarizării ar fi că toţi bugetarii vor avea de câştigat, iar măririle de salariu se vor acorda treptat, urmând să fie alocaţi în total, până în anul 2020, 32 de miliarde de lei.

Proiectul legii salarizării unitare a angajaţilor din sistemul bugetar este gata şi va fi depus la Parlament, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea, într-o postare pe contul său de Facebook.

El publică şi o serie de prevederi ale acestei legi, principiile care vor sta la baza salarizării bugetarilor, precum şi cifre concrete despre cât ar urma să câştige lunar angajaţii de la stat.

Ideea centrală ar fi că toţi bugetarii vor avea de câştigat, iar măririle de salariu se vor acorda treptat, urmând să fie alocaţi în total, până în anul 2020, 32 de miliarde de lei.

Contrar celor afirmate de preşedintele PSD, sindicaliştii continuă să susţină că nu au primit nicio schiţă a proiectului legii salarizării unitare şi că discuţiile cu reprezentanţii Guvernului s-au făcut numai pentru câteva sectoare de activitate.

Ei sunt nemulţumiţi că legea salarizării angajaţilor din sectorul bugetar va fi promovată în Parlament ca iniţiativă legislativă, nu ca un proiect al Guvernului.

Cartel Alfa susţine că în acest fel va fi eludată dezbaterea publică.

"Deşi ar fi trebuit şi suntem ameninţaţi de două luni de zile şi de ministrul muncii şi de ministrul consultării publice că se va înainta textul de lege în ansamblul său, cu cele trei domenii mari - corpul legii, anexele şi capitolul de sporuri -, suntem şi constatăm astăzi că, la iniţiativa ministrului muncii, implicit a celuia al consultării publice, se pare că se doreşte o eludare a dezbaterii publice, o totală opacitate legată de această dezbatere şi de construcţie stabilă, pe care toată lumea şi-o doreşte", a spus pentru RRA, Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Aprilie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste