Premierul, de acord cu decizia ministrului Justiţiei de a-i păstra în fucţie pe procurorii şefi

Premierul Sorin Grindeanu susţine că pentru eficienţa luptei anticorupţie, o instituţie nu se poate confunda cu o persoană.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat în această dimineaţă că este de acord cu argumentele ministrului justiţiei referitoare la decizia acestuia de a-i păstra în funcţie pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi pe şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi.

El a precizat că pentru eficienţa luptei anticorupţie, o instituţie nu se poate confunda cu o persoană. 

"Am avut o discuţie, înainte de prezentarea publică, cu domnul ministru. Am înţeles foarte bine argumentele pe care dânsul le-a prezentat, sunt de acord cu ele. Ca şi concluzie, aş putea spune, pe scurt, ca lupta anticorupţie să fie cu adevărat puternică în România, toate mecanismele trebuie să funcţioneze foarte bine. Dar mecanismele nu stau şi nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentat de domnul Negulescu sau de doamna Kövesi, ci este o instituţie care trebuie să funcţioneze dincolo de anumite persoane fizice", a spus Sorin Grindeanu. 

Reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a renunţat, pentru moment, la varianta revocării din funcţie a procurorului general al României şi a procurorului-şef al DNA şi a decis, în schimb, monitorizarea mai atentă a activităţii procrorilor de la Parchetul General, DNA şi DIICOT.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste