Prinţul Charles se întâlneşte cu premierul Grindeanu

Prinţul Charles a început ieri vizita oficială în România, chiar în ziua în care guvernul de la Londra a declanşat oficial despărţirea de Uniunea Europeană.

Moştenitorul coroanei britanice, Prinţul Charles se întâlneşte astăzi cu premierul Sorin Grindeanu şi apoi cu Familia Regală a României.

Prinţul Charles a început ieri vizita oficială în România, chiar în ziua în care guvernul de la Londra a declanşat oficial despărţirea de Uniunea Europeană.

Deşi este doar la a doua vizită oficială, moştenitorul coroanei britanice vine des la noi în ţară, unde deţine mai multe proprietăţi.

El a vorbit şi ieri la Palatul Cotroceni despre afecţiunea sa pentru România. A fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României", în semn de preţuire pentru promovarea imaginii noastre în lume. 

"Nu vă pot spune cât sunt de marcat şi de profund recunoscător pentru că mi-aţi acordat Ordinul Naţional "Steaua României". Voi preţui această decoraţie ca pe un simbol special al marii mele afecţiuni pentru România şi pentru români, dar şi pentru relaţiile călduroase dintre ţările noastre. Tot ce am vrut să fac în ultimii 20 de ani de când vizitez România a fost să-i ajut pe români să îşi aducă aminte de unicitatea culturii lor, de moştenirea arhitecturală şi, mai presus de toate, de potenţialul lor în lumea de astăzi. Îmi amintesc cât de afectat am fost când am aflat ce au îndurat românii în timpul regmului comunist şi de distrugerile făcute atunci la nivel uman şi cultural", a spus Prinţul Charles.

Prinţul Charles mai are programată astăzi şi o vizită la Muzeul Satului.

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste