Amendamentele privind sporurile poliţiştilor, trimise Parlamentului

Amendamentele privind sporurile acordate poliţiştilor, discutate cu liderii sindicali, au fost trimise Parlamentului.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, astăzi, că au fost transmise la Parlament cele două amendamente formulate ieri, cu liderii sindicatelor din Poliţie, la Ordonanţa de urgenţă ce vizează unele măsuri privind salarizarea bugetarilor.

Ea a precizat că poliţiştilor le vor fi acordate un spor de permanenţă şi un altul pentru munca prestată în zilele de weekend şi de sărbători legale.  

"De fiecare dată am fost deschisă dialogului şi ori de câte ori s-au solicitat aceste întâlniri ele chiar au avut loc. Au fost multe teme de discuţii concretizate prin amendamente, care s-au depus, în momentul acesta sunt în procedură legislativă la Parlament. În afară de cele pe care noi le-am anunţat deja, ultima întâlnire a stabilit concret formularea a încă două amendamente care privesc plata serviciului liberelor pentru poliţişti şi a situaţiei în care ei sunt în permanenţă", a spus Carmen Dan. 

Potrivit sindicatelor din poliţie, sporul de permanenţă ar fi de 40%, iar cel pentru munca prestată în zilele de weekend şi de sărbători legale, s-ar majora la 100%.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste