Noile propuneri de miniștri, înaintate președintelui

Structura guvernului u va fi modificată, astfel încât Graţiela Gavrilescu va ocupa şi funcţia de vicepremier. Pentru postul de minstru pentru relaţia cu parlamentul este propus liderul senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

Coaliţia de guvernare a decis, astăzi, să-l înlocuiască pe Daniel Constantin din funcţiile de vicepremier şi ministru al mediului, după ce ALDE i-a retras sprijinul politic.

În locul acestuia a fost nominalizat actualul ministru pentru relaţia cu parlamentul, Graţiela Gavrilescu. Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, deja, că va înainta Administraţiei Prezidenţiale propunerile făcute de ALDE.

Graţiela Gavrilescu, în pezent ministru pentru relaţia cu parlamentul, este propusă pentru Ministerul Mediului, a căruit conducere a mai asigurat-o şi în cabinetul Ponta.

Structura guvernului nu va fi modificată, astfel încât Graţiela Gavrilescu va ocupa şi funcţia de vicepremier.

Pentru postul de minstru pentru relaţia cu parlamentul este propus liderul senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

Constantin, atac la Tariceanu

La şedinţa coaliţiei de guvernare a fost prezent şi Daniel Constantin, care, însă, nu a participat până la finalul discuţiilor.

El a afirmat că va rămâne în continuare în ALDE şi l-a criticat pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru modul autoritar în are conduce partidul.

"Rămân în ALDE, pentru că ceea ce se întâmplă, din păcate, încalcă orice regulă a democraţiei, orice regulă a liberalismului şi cred că ceea ce face domnul Tăriceanu nu va face bine acestei formaţiuni politice", a spus Daniel Constantin.

Tăriceanu: Congresul va decide asupra conducerii ALDE

La rândul său, Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că Daniel Constantin va rămâne copreşedinte al formaţiunii politice până la congresul de luna viitoare.

"Domnia sa, până la congres, şi eu, şi toţi ceilalţi colegi ne păstrăm funcţiile politice. Congresul va decide asupra viitoarei structuri de conducere a ALDE, şi pentru mine şi pentru toţi colegii", a susținut Călin Popescu-Tăriceanu.

Nominalizările pentru funcţiile de vicepremier şi ministru al mediului, precum şi pentru cea de ministru pentru relaţia cu parlamentul vor fi trimise în această după-amiază Administraţiei Prezidenţiale.

Palatul Victoria a anunţat că a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile cu noile numiri în guvern.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste