Negocierile dintre polițiști și Guvern au eșuat

Polițiștii sunt hotărâți să nu cedeze "niciun milimetru" în negocierile cu reprezentanții Guvernului în privința drepturilor salariale.

Negocierile dintre poliţiştii nemulţumiţi de salariile mici şi condiţiile de muncă şi reprezentanţii guvernului s-au încheiat astăzi fără niciun rezultat, însă părţile au decis să continue şi săptămâna viitoare discuţiile.

"Pentru majorarea salarială nu s-a pronunţat. A rămas în discuţie că luni vom analiza cu certitudine. Dacă mă întrebaţi, şi senzaţia mea e că nu se va admite, dar noi ne vom continua formele legale de protest până la îndeplinirea obiectivului. Nu cedăm niciun milimetru. Mai avem promisiuni de la ministrul muncii că joi, vineri o să ne înmâneze proiectul de lege unitară al salarizării. Dacă la 1 iulie 2017 această lege ar produce efecte, ar elimina această stare de nemulţumire, dar noi nu avem această certitudine că legea va produce efecte de la 1 iulie 2017, şi atunci sigur că aceste disfuncţii rămân adâncite şi noi rămânem într-un dezechilibru salarial faţă de ceilalţi din sistemul public", a declarat unul dintre reprezentanţii sindicaliştilor din Poliţie, Dumitru Coarnă.

Nu există până la această oră nicio poziţie exprimată asupra acestui subiect de vreun reprezentant al guvernului.

Mii de poliţişti au protestat, astăzi, de Ziua Poliţiei Române, în Piaţa Victoriei din capitală, nemulţumiţi în special de nivelul salariilor din sistem, comparativ cu alte sectoare bugetare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste