Discuţii privind realizarea unui muzeu al istoriei evreilor din România

La Palatul Victoria, va avea loc mâine prima reuniune internaţională a Comitetului consultativ pentru realizarea unui muzeu al istoriei evreilor din România.

Anunţul a fost făcut după întânirea avută azi de premierul Sorin Grindeanu cu o delegaţie a Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, la care a participat şi ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm.

Creşterea populismului, a tendinţelor de extremism şi de naţionalism în Europa arată că lecţia Holocaustuluii este mai actuală ca niciodată, a declarat astăzi istoricul Radu Ioanid, de la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington.

El a apreciat progresele făcute de România pentru cunoaşterea şi păstrarea memoriei Holocaustului.

"Dincolo de poate oportunismul unora, se simte în clasa politică românească şi în Ministerul de Externe în special şi în administraţia românească la vârf o dorinţă de a fi foarte europeni, foarte sinceri şi corecţi din acest punct de vedere, şi acest lucru trebuie apreciat şi trebuie subliniat", a afirmat Radu Ioanid.

Radu Ioanid a vorbit la lansarea unui volum dedicat diplomatului Constantin I. Karadja, care a contribuit la salvarea evreilor români din Europa în timpul celui de al treilea Reich, a transmis redactorul RRA, Angela Cerven.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste