România şi Croaţia îşi propun intensificarea relaţiilor politice

Premierul Sorin Grindeanu şi vicepremierul Croaţiei, Davor Ivo Stier,îşi doresc pentru intensificarea relaţiilor politice bilaterale, în special în contextul dezbaterilor despre viitorul Uniunii Europene.

La o întrevedere la Palatul Victoria, cele două oficialităţi au reafirmat sprijinul pentru o Europă unită şi pentru cooperare în vederea aderării celor două state la Spaţiul Schengen.

În cadrul reuniunii, oficialii români și croați și-au arătat interesul pentru intensificarea relațiilor bilaterale, în special în contextul dezbaterilor despre viitorul Uniunii Europene, precizează comunicatul guvernului.

”România consideră că relansarea proiectului european se poate face pe baza ideii de unitate în jurul valorilor și principiilor fundamentale ale Uniunii Europene. Am convingerea că statele noastre pot face eforturi comune în acest sens”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu.

Șeful Executivului a subliniat, de asemenea, importanța dezvoltării laturii economice în relațiile dintre cele două țări.

În cadrul discuțiilor, ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, a punctat faptul că dezvoltarea relațiilor comerciale s-ar putea fundamenta pe caracterul complementar al economiilor celor două state, mai exact, economia croată, bazată pe servicii, iar cea din România, centrată pe industrie, menţionează comunicatul.

În contextul dezvoltării relaţiilor economice, vicepremierul croat a anunţat că, din luna mai, va exista o cursă aeriană directă Bucureşti-Zagreb, care va opera de mai multe ori pe săptămână, a transmis redactorul Radio România Actualităţi, Petruţa Obrejan


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste