Şefa DNA: Evaluarea procurorilor se face de către CSM

Într-un comunicat al DNA se precizează că evaluarea profesională a procurorilor este realizată numai de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că dosarul penal privind ordonanţa 13 a vizat investigarea de fapte prevăzute de legea penală descrise în cuprinsul denunţului cu care au fost sesizate organele de urmărire penală, se precizează într-un comunicat primit la redacţie.

DNA subliniază că cercetările au fost efectuate de procurori în concordanţă cu dispoziţiile legale şi cu jurisprudenţa Instanţei Supreme care statuează obligaţia de a desfăşura o anchetă efectivă pentru aflarea adevărului.

DNA menţionează că apariţia unor decizii ale Curţii Constituţionale care interpretează dispoziţiile într-o modalitate diferită de cea adoptată de alte instituţii reprezintă un eveniment normal în procesul de interpretare a legilor.

Sursa citată subliniază că aceste decizii vizează principii constituţionale care nu au mai fost analizate până la acel moment şi arată că actele şi soluţiile dispuse de procurori sunt supuse controlului instanţelor de judecată, iar evaluarea profesională a procurorilor este realizată numai de către Consiliul Superior al Magistraturii.

COMUNICATUL DNA

Amintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, aseară, într-un interviu televizat, că va avea în zilele următoare o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind ordonanţa de urgenţă 13.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste