Negocieri privind solicitările salariale ale polițiștilor

Reprezentanţii sindicatelor s-au arătat dispuşi să aştepte analiza Guvernului şi optimişti în privinţa modului în care Guvernul le va rezolva solicitările.

Ministerul de Finanţe va face până joi o analiză a impactului bugetar pentru cerinţele poliţiştilor.

Reprezentanţii sindicatelor din sistem au avut o nouă rundă de discuţii cu miniştrii muncii, de interne şi de finanţe, nemulţumiţi că sporurile lor se calculează în funcţie de salariul de bază din 2009, fără să se ţină cont de majorarea salariului minim brut.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus, după întâlnirea de astăzi, că în funcţie de răspunsul Ministerului de Finanţe se va lua o decizie în guvern.

Sunt ultimele corecţii de acest fel - a explicat ea - pentru că legea salarizării unitare, care urmează să intre în vigoare, va repara posibilele inechităţi existente.

"Guvernul doreşte să deblocheze această situaţie. Totul este să facem calculele foarte corecte, să fie acoperire bugetară, pentru că nici nu vrem să aruncăm bugetul României în aer. A rămas ca Ministerul de Finanţe să-şi facă toate calculele până joi, ca să vedem în ce măsură este suportată această creştere. Şi credem noi că va fi ultima creştere, pentru că vom intra, peste câteva săptămâni, cu legea unică a salarizării în Parlamentul României şi atunci absolut toate categoriile de bugetari vor fi puse pe baze corecte şi nu va mai putea nimeni să mai comenteze că este dezavantajat faţă de altul", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Reprezentanţii sindicatelor s-au arătat dispuşi să aştepte această analiză şi optimişti în privinţa modului în care Guvernul le va rezolva solicitările.

Preşedintele Sindicatului Naţional al poliţiştilor şi personalului contractual, Dumitru Coarnă.

"Am făcut un pas înainte, s-a înţeles că de principiu lucrurile sunt într-o logică juridică corectă, joi vor fi calcule finale. Eu cred că am deblocat starea conflictuală creată undeva la 50% procent, joi vor verni reprezentanţii Guvernului cu acele calcule financiare finale, pentru a se observa impactul financiar, dar din discuţiile preliminare lucrurile sunt aşezate, şi eu sunt convins că joi, vineri, vom avea soluţia finală şi vom debloca această situaţie", a sus Dumitru Coarnă.

Negocieri pe tema legii salarizării unitare au fost astăzi cu sindicatele din sănătate la Ministerul Muncii, vor mai fi joi cu cele din educaţie şi vineri cu cele din cultură, reamintesc reporterii RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Martie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste