Klaus Iohannis: Cooperarea dintre NATO şi Uniunea Europeană, prioritate pentru Armata Română

Consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite şi a profilului României în NATO sunt principalele obiective ale Armatei României, a declarat preşedintele Klaus Johannis la bilanţul Armatei României pe anul 2016.

În mesajul rostit cu acest prilej, preşedintele României a subliniat că armata trebuie să-şi consolideze şi dimensiunea de apărare maritimă, după ce au  fost realizate progrese la forţele terestre şi aeriene.

AUDIO Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis

La rândul său, ministrul Apărăprii Naţionale, Gabriel Leş, a afirmat, la acelaşi eveniment, că  2016 a fost un an în care România  a cunoscut o intensificare a acţiunilor în planul  războiului hibrid şi o creştere a ameninţărilor în spaţiului  cibernetic.

"Suntem martori ai unor evenimente complicate din punct de vedere al securităţii, cu acţiuni agresive şi perturbatoare la graniţa de est a Alianţei, împotriva unei ţări partenere, atacuri teroriste şi migraţie masivă în Turcia şi Europa Occidentală, acţiuni militare multinaţionale împotriva mişcărilor teroriste, în state precum Siria şi Irak, atacuri cibernetice la un nivel fără precedent, situaţii la care ne adaptăm cu soluţii inteligent adecvate", a spus Leş.  

Noua alocare bugetară pentru Apărare, de 2% din PIB, va permite din acest an demararea proiectelor de înzestrare şi modernizare atât de necesare Armatei României, a mai spus Gabriel Leş, la bilanţul Ministerului Apărării Naţionale.

El a mai spus că ţara noastră este pregătită să facă faţă provocărilor de securitate inclusiv ameninţărilor de la graniţa de Est.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Februarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste