Ungaria, în atenția Parlamentului European pentru felul cum treatează migrația

Problema tratării migraţiei în Ungaria ar putea fi abordată în comisia de specialitate a Parlamentului European.

Imigraţia ilegală, respectiv problema tratării acesteia în Ungaria vor fi abordate cu certitudine în cadrul audierilor de luni din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European,  a comunicat György Bakondi, consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar, în emisiunea "Vasárnapi Újság" a postului Rádió Kossuth.

György Bakondi a amintit faptul că audierile au fost iniţiate de grupul europarlamentar al socialiştilor, cu privire la situaţia drepturilor fundamentale ale omului în Ungaria.

Guvernul ungar va fi reprezentat de László Trócsányi, ministrul ungar al justiţiei, însă, conform consilierului principal, între invitaţi se vor afla şi reprezentanţi ai unor organizaţii civile, relatează MTI, citată de Rador.

Potrivit comunicatului lui György Bakondi, în cadrul şedinţei vor avea prilejul să-şi exprime punctul de vedere şi reprezentanţii organizaţiilor Amnesty International, Societatea pentru Drepturile Omului şi Comisia de la Helsinki.

Consilierul principal şi-a exprimat speranţa că ministrul justiţiei va fi capabil să dezmintă obiecţiile formulate de organizaţiile civile.

Consilierul principal pe probleme de securitate internă a amintit de un discurs dublu în UE cu privire la apărarea frontierelor.

Potrivit afirmaţiei sale, la nivel politic, în UE sunt acceptate măsurile privind apărarea sistematică a graniţelor, generatoare de aglomeraţie la punctele de trecere ale frontierelor Spaţiului Schengen, însă, în privinţa acţionării împotriva migraţiei ilegale, "nu constatăm aceeaşi severitate referitor la apărarea graniţelor exterioare".

György Bakondi a precizat, de asemenea, că majoritatea populaţiei susţine măsurile guvernamentale cu privire la migraţie, iar intenţia fermă a Guvernului este să facă totul în interesul apărării populaţiei ungare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Februarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste