Patru noi miniştri în Guvernul Grindeanu

Cabinetul Sorin Grindeanu are patru noi titulari: Tudorel Toader, la justiţie, Mihai Tudose pentru protofoliul economiei, Alexandru Petrescu la medul de afaceri şi Rovana Plumb la fonduri europene.

Ei au depus jurământul de învestitură, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis declara, cu acest prilej, că remanierea este bine venită şi că, din acest moment, există premise pentru ca activitatea executivului să se concentreze pe programul de uvernare. 

"Înţeleg această remaniere pe care mi-a propus-o primul ministru ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale. În acelaşi timp, am constatat că mi-au parvenit de la parlament două legi - legea de respingere a Ordonanţei 13 şi de aprobare a Ordonanei 14. Voi promulga aceste legi şi atunci avem întrunite toate condiţiile pentru a trece, domnule prim-minsitru, la normalizarea situaţiei", a anunţat preşedintele. 

După ceremonia de învestire de la Palatul Cotroceni, premierul Sorin Grindeanu a fost prezent la instalarea noului ministru al economiei, Mihai Tudose şi la preluarea mandatului oficial de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri de către Alexandru Petrescu, care asigură interimatul.

Premierul Sorin Grindeanu i-a prezentat împreună pe Mihai Tudose, ministrul economiei, şi pe Alexandru Peterscu, ministrul pentru mediul de afaceri, deoarece aceste ministere sunt complementare.

Ministrului Economiei, Sorin Grindeanu i-a cerut să revitalizeze industria de apărare. 

"Avem un buget de fapt, aşa cum ştiţi, 2% pentru apărare. Mi-aş dori ca marea partea acestei sume să fie cheltuită în România, astfel încât să putem să ajutăm industria naţională de apărare", a spus premierul. 

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a precizat că săptămâna viitoare se va întâlni cu ministrul apărării şi a enumerat câteva dintre priorităţile mandatului său. 

"Vom acţiona conform programului de guvernare în tot ceea ce înseamnă acte de minerit neenergetic pentru valorificarea superioară a minereurilor din România, ajungând până la resursa naturală apa, care este foarte importantă. Avem cea mai bogată resursă de apă minerală din Europa. Nu ştim s-o folosim cum trebuie", a spus Mihai Tudose. 

Sorin Grindeanu i-a cerut noului ministru al mediului de afaceri Alexandru Petrescu să elaboreze cât mai repede proiectul de lege a prevenţiei. 

"Foarte bine dumneavoastră aţi menţionat adoptarea cât mai repede într-un mod cât mai transparent şi obiectiv al legii prevenţiei şi crearea împreună cu mediul de afaceri a unui cadru legislativ fiscal care să nu fie advers mediului de business, ci din contră, să fie predictibil şi flexibil", a spus Grindeanu. 

Alexandru Petrescu a mai spus că va consolida şi diplomaţia economică, astfel încât activitatea ataşaţilor comerciali ai României în străinătate să fie eficientă.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Februarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste