Noii miniştri ai Cabinetului Grindeanu au depus jurământul

Mihai Tudose, ministru al Economiei, Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, Tudorel Toader, ministru al Justiţiei şi Alexandru Petrescu, ministrul Mediului au depus jurământul de învestitură.

Cei patru noi miniştrii ai cabinetului Grindeanu au depus jurământul în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Este vorba despre Mihai Tudose - ministru al Economiei, Rovana Plumb - ministru delegat pentru Fonduri Europene, Tudorel Toader - ministru al Justiţiei şi Alexandru Petrescu - ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, iar şeful statului declara, cu acest prilej, că remanierea este binevenită şi că, din acest moment, există premise pentru ca activitatea Executivului să se concentreze pe programul de guvernare.

"Înţeleg această remaniere ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale", a spus şeful statului după depunerea jurământului de către cei patru noi miniştri ai Cabinetului Grindeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat şi promulgarea, mâine, a legii prin care este respinsă ordonanţa 13 de modificare a legislaţiei penale, respectiv a legii care abrogă prevederile ordonanţei respective.

"Am constatat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi - legea de respingere a Ordonanţei 13 şi de aprobare a Ordonanţei 14. Voi promulga aceste legi mâine (vineri - n.r.) şi atunci avem întrunite toate condiţiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situaţiei", a spus şeful statului.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Februarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste