Majorarea salariilor personalului nedidactic din Educaţie, pe masa Guvernului

Aproximativ 53.000 de angajaţi vor beneficia de majorarea salariilor personalului nedidactic din Educatie, îcepând cu 1 februarie.

Guvernul va adopta astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi majorate, de la 1 februarie, salariile personalului nedidactic din educaţie.

Aproximativ 53.000 de angajaţi vor beneficia astfel de această măsură.

În acest sens pe masa guvernului se va afla astăzi o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea cu aproximativ 20% pentru această categorie de personal.

Ieri, premierul Sorin Grindeanu în cadrul discuţiei cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ spunea că se va încerca găsirea unei soluţii rapide pentru corectarea acestei nedreptăţi, că există deschidere totală pentru rezolvarea situaţiei.

Astfel, drepturile personalului nedidactic ar urma să se încadreze între salariul minim pe economie care este 1.450 de lei şi 1.947 de lei.

Tot ieri s-a discutat şi despre promovarea noului proiect al legii educaţiei. Preşedintele Federaţiei Sindicale "Spiru Haret", Marius Nistor, spunea că este nevoie de dezbatere pe acest subiect cu toţi factorii implicaţi. 

Atâta vreme cât ai încercat să impui o lege, pe care ai considerat-o ca fiind cea mai bună din punctul tău de vedere, rezultatul este că, în momentul în care se schimbă puterea, în momentul în care apare un alt ministru al educaţiei, legea aceea va suporta modificări. Din acest motiv avem nevoie de o legislaţie care să fie supusă cu adevărat unor dezbateri publice, a declarat Nistor.

El  mai spunea că există totodată disponibilitate şi pentru rezolvarea problemei sporurilor profesorilor. Problema a fost generată de Ordonanţa 99, promovată de guvernarea anterioară, mai spunea acesta.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Februarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste