Salariile personalului nedidactic vor creşte cu aproximativ 20%

Reprezentanţii sindicatelor anunţă creşterea salariilor personalului nedidactic cu 20% începând cu 1 martie.

Salariile personalului nedidactic vor creşte cu aproximativ 20 de procente de la 1 martie, au declarat reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, după discuţiile avute în această dimineaţă cu oficiali ai guvernului.

La întâlnire a participat premierul Sorin Grindeanu, ministrii educaţiei, finanţelor şi al muncii. 

"Apoximativ 20%. E vorba de acordarea sporului de vechime mai concret, spor de vechime care nu se acorda până la acest moment şi, evident, cu ridicarea salariului pentru muncitor necalificat la 1450. Nu trebuie să uităm că, începând cu data de 1 februarie, salariul minim pe economie este 1450. Nu este vorba de un efort suplimentar în legea bugetului, aceşti bani erau prinşi, aproximativ 90 de milioane de lei", a spus liderul sindicatului din învăţământ Simion Hăncescu. 

Preşedintele Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, a susţinut necesitatea unei legi a salarizării în sistemul bugetar. 

"Există un început pentru rezolvarea problemei colegilor noştri care reprezintă personalul nedidactic, este un prim pas şi aşteptăm ca celelalte probleme să fie rezolvate pe legea unitară de salarizare. Dar bineînţeles că ne dorim cu toţii să şi existe finalitate, pentru că intenţii au existat numeroase de-a lungul timpului, am avut numeroase variante de lege unitară de salarizare", a susţinut Marius Nistor. 

Creşterea salariilor personalului nedidactic este discutată la guvern cu reprezentanţii Confederaţiei Sindicale Meridian.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Februarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste