România şi Bulgaria, cele mai mici salarii minime din UE

Bulgaria şi România aveau la începutul acestui an cele mai mici salarii minime pe economie din Uniunea Europeana, 235 euro, respectiv, 275 euro pe lună, chiar dacă acestea s-au dublat, comparativ cu 2008.

Însă, indiferent de cât câştigă, românii dau cei mai mulţi bani în fiecare lună pe mâncare - arată datele publicate de Eurostat, pe care le-a studiat Cristina Dumitrescu.

Românii sunt pe primul loc într-un clasament european al cheltuielilor lunare făcute pentru mâncare, aproape 28% din total, ceea ce reprezintă aproape triplul mediei înregistrate în UE.

Pentru băutură şi tutun românii dau 5,7% peste media europeană, de 4%, dar sub 8,8%, cât cheltuie estonienii de pe primul loc.

România este pe ultimul loc în clasamentul UE la ponderea cheltuielilor pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte, doar 3,4%, faţă de 5% media europeană.

Pentru plata utilităţilor gospodăriilor din România sunt alocaţi aproximativ 21,5% din banii cheltuiţi lunar, sub media de aproape de 25%.

Conaţionalii noştri ies foarte puţin la restaurante şi cafenele, întrucât în clasamentul Eurostat România se situează pe ultimul loc, cu doar 1,1% faţă de media europeană, de aproape 7%, şi cu mult sub fruntaşii topului, adică spaniolii, cu circa 15%.

Tot pe ultimul loc sunt românii şi când vine vorba despre banii alocaţi pentru diverse asigurări, doar 0,3% din totalul cheltuielilor lunare faţă de media de 2,5%.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Februarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste