Preşedintele Senatului sesizează CCR pentru un conflict juridic între Guvern şi Ministerul Public

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Ministerul Public.

Copreşedintele ALDE va mai cere Curţii să statueze ca organele de urmarire penală să nu mai poată ancheta oportunitatea elaborării de către executiv a unor acte normative.

Călin Popescu Tăriceanu se referă la demersurile procurorilor DNA, care au început anchetarea circumstanţelor în care a fost elaborat proiectul ordonanţei nr. 13 privind modificarea codurilor penale.

Amintim că, săptămâna trecută, Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative şi că se efectuează acte procedurale.

Pe 2 februarie, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale şi graţierea. 

Ulterior, Secţia pentru procurori din cadrul CSM a decis încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Februarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste