UDMR își va spune părerea despre buget după ce îl consultă

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că deficitul de 3% prevăzut în proiectul de buget este în regulă, dar își va preciza punctul de vedere când proiectul va ajunge la Parlament.

UDMR va avea un punct de vedere în privinţa proiectului de buget pe 2017, după ce va analiza documentul,  a afirmat, ieri,  la Târgu Mureş, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

"Care va fi proiectul? Vom vedea, când îl trimite în Parlament. Deficitul 3% este O.K. Ceea ce am auzit, investiţii cam puţine, dar, în rest, până când nu se finalizează proiectul şi nu vedem exact toate cifrele, este greu să-mi dau cu părerea despre ceva ce n-am văzut", a spus Hunor.

Guvernul a amânat pentru săptămâna viitoare adoptarea bugetului de stat pe acest an, după ce va primi şi aviz din partea CSAT.

Executivul propune creşteri de fonduri pentru Sănătate, Educaţie şi Apărare şi reduceri ale sumelor alocate pentru ministerele Muncii, Dezvoltării şi Finanţelor, pentru SIR şi Administraţia Prezidenţială.

Proiectul estimează un deficit bugetar de 2,99 % din Produsul Intern Brut, o majorare a veniturilor bugetare cu 31 miliarde de lei faţă de anul trecut, dar şi o creştere a cheltuielilor cu peste 35 miliarde de lei faţă de 2016.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Ianuarie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste