PSD, câştigătorul celor mai multe mandate

PSD a obţinut cele mai mari procentaje în majoritatea judeţelor.

Şase formaţiuni politice vor intra în noul Parlament, care va fi dominat de Partidul Social Democrat, potrivit datelor aproape finale de la Biroul Electoral Central ce a numărat peste 99,6 la sută dintre voturile exprimate în ţară şi străinătate.

Cei 464 de viitori senatori şi deputaţi au fost votaţi  de mai puţin de 40 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot, cea mai slabă participare de pană acum la un scrutin parlamentar.

PSD a câştigat alegerile la mare distanţă de ceilalţi competitori electorali, liderii partidului vorbind de un rezultat istoric.

Potrivit celor mai noi date de la BEC social democraţii au obţinut 45,47 la sută la Cameră şi 45, 7 procente la Senat.

Este mai mult decît dublu faţă de PNL care a întrunit 20 de procente din opţiunile alegătorilor la Cameră şi 20,4 la Senat. 

Un rezultat bun este cel al Uniunii Salvaţi România, care la câteva luni de la înfiinţare a devenit a treia forţă politică parlamentară. Are 8,86 la sută din voturi. Celelalte formaţiuni care au depăşit pragul electoral sunt UDMR cu 6,26 la sută, ALDE cu 5,62 de procente şi PMP cu 5,34 la sută, la Cameră.  

La Senat se menţine acelaşi clasament pentru ultimele trei poziţii UDMR - 6,26, ALDE - 6,05 şi PMP - 5,64 la sută.

Niciun independent din cei 44 care au intrat în cursa electorală, nu a reuşit să obţină încrederea electoratului şi nu au depăşit 0,12 la sută.

PSD a obţinut cele mai mari procentaje la alegerile parlamentare în majoritatea judeţelor, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, potrivit rezultatelor parţiale după procesarea a 99% dintre voturi.

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Decembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste