Victoria PSD, reflectată în presa străină

Partidul Social Democrat revine în forţă pe scena politică românească, în urma unei largi victorii obţinute în alegerile legislative.

"Partidul Social Democrat revine în forţă pe scena politică românească, în urma unei largi victorii obţinute în alegerile legislative. Acum un an, social-democraţii părăseau puterea, după dramaticul incendiu dintr-un club de noapte bucureştean" - informează Agenţia France Presse.

"Votul de astăzi arată opţiunea clară a românilor" - îl citează agenţia pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Şi jurnaliştii britanici de la Reuters anunţă că "PSD a câştigat detaşat alegerile parlamentare de duminică, deţinând o poziţie puternică pentru a forma un guvern de coaliţie împreună cu un partid mic".

"Socialiştii câştigă alegerile din România" - informează Deutsche Welle. "Cu un an în urmă, premierul socialist Ponta demisiona, după proteste de stradă şi acuzaţii de corupţie.

Acum PSD se întoarce la putere." - afirmă site-ul radio-televiziunii germane.

Cotidianul american "New York Times", scrie şi el: "Alegătorii români au readus Partidul Social Democrat, de centru-stânga, la putere, după alegerile parlamentare de duminică, la un an după tragedia produsă de incendiul devastator dintr-un club de noapte, care a dus la demisia guvernului socialist de atunci".

Pagina de internet a cotidianului francez "Le Monde" se deschide, în această dimineaţă, pe articolul despre alegerile din România şi cu o fotografie a liderului PSD, Liviu Dragnea: "La un an după ce au fost îndepărtaţi de la putere, în urma unor manifestaţii de stradă, social-democraţii români au repurtat o victorie zdrobitoare la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie: ei vor obţine 45 la sută din locurile din Parlament." - scrie "Le Monde".


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Decembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste