Peste 18 milioane de cetăţeni români sunt aşteptaţi la vot

Peste 18 milioane de cetăţeni români cu drept de vot sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru alegerea viitorilor senatori şi deputaţi.

În ţară, secţiile de votare se  deschid peste la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00.

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot numai în judeţul în care îşi au domiciliul stabil sau reşedinţa.

Pentru a afla secţia de votare la care sunt arondaţi, cetăţenii pot accesa site-ul RegistrulElectoral.ro.

Ordinea publică şi legalitatea în timpul desfăşurării alegerilor vor fi asigurate de aproximativ 45.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi lucrători ai altor structuri.

Românii cu domiciliul sau reşedinţa în alte ţări pot vota la una dintre secţiile deschise în străinătate.

După ce primele secţii s-au deschis încă de aseară, pe fondul diferenţei de fus orar, în ultimul interval de timp au început să voteze şi românii din Afganistan şi Emiratele Arabe Unite. P

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Bucureşti, Ionuţ Vâlcu, a dat detalii despre organizarea alegerilor peste hotare.

"Pentru cele 417 secţii de votare înfiinţate pentru alegătorii români din străinătate, au fost trimise 1.993.930 de buletine de vot, din care jumătate sunt pentru Senat şi jumătate pentru alegerea Camerei Deputaţilor. De asemenea, au fost trimise celelalte materiale necesare votării, timbrele autocolante, ştampilele cu menţiunea "Votat", ştampilele de control, plicuri transparente, tuşiere, tuş, formulare tipizate şi aşa mai departe". a explicat el.

Românii din diaspora, care au solicitat să-şi exprime votul prin corespondenţă, şi-au trimis deja prin poştă opţiunea, iar procesul de votare la secţie a început încă de aseară, la ora 20:00, ora României, în Noua Zeelandă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Decembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste