PMP cheamă cetăţenii moldoveni la vot

PMP îi îndeamnă pe cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot, care deţin şi cetăţenie română, să participe la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Îndemnul a venit din partea candidatului pentru diaspora pentru un mandat de deputat, Constantin Codreanu.

"Partidul Mişcarea Populară vine cu acest îndemn către cetăţeni să iasă la vot ca să ducem unirea din stradă în Parlament, ca să ducem unirea din stradă în Guvern şi ca să ducem unirea de la marşurile unioniste numeroase pe care le-am organizat şi de la lozincile scrise pe pereţi în instituţii şi legi ale statului român", a spus Constantin Codreanu.

Lista ALDE Bucureşti, la Camera Deputaţilor, este deschisă de copreşedintele Daniel Constantin.

El spune că România are şanse să-şi revină economic dacă are un program de investiţii potrivit.

"Nu vrem să venim cu măsuri populiste. Noi am pus pe primul plan repornirea celui de-al doilea motor al economiei. Pe lângă acel consum pe care noi l-am stimulat prin reducerile de taxe şi impozite, prin măririle de salarii care au avut loc în anul 2014-2015 motorul de investiţii. Şi vreau să ştie toţi cetăţenii foarte clar că de la 1 ianuarie 2017, după votul oamenilor, cu siguranţă investiţiile vor creşte în ţara noastră", susţine Constantin.

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, spune că programul de guvernare al PSD prevede majorări salariale pentru toţi angajaţii din educaţie şi creşterea burselor pentru studenţi.

"Se prevede creşterea salariilor tuturor angajaţilor din educaţie de la 1 ianuarie cu 15% şi cu încă 20% din iulie anul viitor. Deci, un total de 35% creşteri salariale pentru toţi angajaţii din educaţie. De asemenea, în ceea ce priveşte respectul pe care îl arătăm faţă de studenţi, programul PSD în domeniul educaţie prevede creşterea bursei care este acum de 83 de lei la 200 de lei anul viitor", a promis Firea.

Tanczos Barna, candidat UDMR pentru un nou mandat de senator cere votul alegătorilor pentru că, spune el, Uniunea este singura formaţiune care poate reprezenta interesele comunităţii maghiare din România.

"Am cerut şi cerem votul alegătorilor pentru că vrem să muncim. Vreau să muncesc pentru siguranţa maghiarilor din România. Aş vrea să muncesc alături de pedagogi, alături de întreprinzători, alături de funcţionari publici, alături de fermieri pentru un viitor al lor în ţinutul secuiesc. Vreau să muncesc pentru că cred în ţinutul secuiesc şi pentru că iubesc ţinutul secuiesc", a spus el.

PNL va accepta dialogul cu toate formaţiunile politice, cu excepţia PSD, pentru formarea unei majorităţi parlamentare.

Candidatul Partidului pentru Senat, Leon Dănăilă susţine că o majoritate formată în jurul PNL va schimba modul în care s-a făcut politică până acum.

"Dragi români, ieşiţi din indiferenţă, veniţi la vot, nu mai lăsaţi politicienii necinstiţi să vă conducă vieţile. Am tot auzit în această săptămână că nu vom reuşi să schimbăm nimic. Teama că nimic nu se schimbă, indiferent ce facem, este cel mai otrăvitor gând cu putinţă. De noi depinde schimbarea vieţii noastre. Cu Dacian Cioloş şi PNL România se va schimba în bine", consideră acesta.

Irina Galupa candidează pentru diaspora din partea USR pentru un mandat de deputat.

Ea prezintă obiectivele Uniunii pentru cetăţenii români din afara graniţelor.

"Pentru diaspora noi vrem să reducem birocraţia în relaţiile cu consulatele, să facilităm accesul la informaţii, să propunem servicii de asistenţă juridică la consulatele României, să stimulăm întoarcerea în ţară a celor care şi-o doresc. Cel mai important este că USR are ca obiectiv principal transparenţa banilor publici, pentru o ţară sănătoasă şi fără corupţie şi luptăm pentru o ţară unde să se poată întoarce oricine cu drag. Iar pentru asta nici un vot nu e prea puţin",  aspus Irina Galupa.

Candidaţi, colaboratori ai fostei Securităţi

Şase candidaţi la alegerile parlamentare au fost colaboratori sau angajaţi ai fostei securităţi - a anunţat astăzi Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Aceştia sunt Andrei Alexandru, Samuel Calotă, Ion Ganea, Victor Manole, Anton Teodor Popovici şi Gheorghe Turda.

Într-un comunicat se precizează că în cazul tuturor celor şase există hotărâri definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată.

Ei au fost identificaţi de CNSAS după primirea de la Birourile Electorale Judeţene a datelor privitoare la un număr de 5.164 de candidaţi din totalul de 6.476.

Verificările candidaţilor continuă - se mai precizează în comunicat.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Decembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste