A fost suplimentat numărul secțiilor de vot în străinătate

Numărul secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare de la 11 decembrie a fost suplimentat la Chişinău, Bruxelles, Roma, Londra şi Madrid

Mai sunt câteva zile până la votul pentru noul parlament.

Românii din ţară şi din străinătate îşi vor alege duminică, 11 decembrie, senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în legislativ.

Pentru românii din diaspora, Ministerul de Externe a luat măsuri pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, Ionuţ Vâlcu, în localităţile unde la prezidenţialele din 2014 au fost cozi la vot - Chişinău, Bruxelles, Roma, Londra sau Madrid - anul acesta a fost suplimentat numărul secţiilor de votare.

"Pentru cele 417 secţii de votare înfiinţate pentru alegătorii români din străinătate au fost trimise deja 1.993.930 de buletine de vot, din care jumătate sunt pentru Senat şi jumătate pentru alegerea Camerei Deputaţilor. De asemenea, au fost trimise celelalte materiale necesare votării, timbrele autocolante, ştampilele cu menţiunea "Votat", ştampilele de control, plicuri transparente, tuşiere, tuş, formulare tipizate şi aşa mai departe", a spus Ionuţ Vâlcu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Decembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste