Daniel Constantin: Principalul obiectiv pe care noi l-am asumat este legat de investiţi

Co-preşedintele Alianţei, Daniel Constantin, a declarat că una dintre priorităţile viitoarei guvernări este creşterea economică bazată pe investiţii.

Conducerea ALDE s-a aflat astăzi în turneu electoral în judeţul Constanţa.

Co-preşedintele Alianţei, Daniel Constantin, a declarat că una dintre priorităţile viitoarei guvernări este creşterea economică bazată pe investiţii.

"După terminarea alegerilor, ne vom aşeza la masă alături de colegii din Partidul Social Democrat şi vom discuta programul de guvernare. Principalul obiectiv pe care noi l-am asumat este legat de investiţii, să pornim cel de-al doilea motor al economiei astfel încât să ne asigurăm că această creştere pe care o avem nu se bazează doar pe consum, se bazează pe investiţii, nu este doar o creştre conjuncturală, ci este o creştere sănătoasă", a apreiat Constantin.

Grupul pentru Dialog Social a organizat astăzi dezbaterea cu tema 'Proiectul de ţară între politică şi tehnocraţie'.

Invitaţi: premierul Dacian Cioloş şi reprezentanţi ai partidelor politice care au candidaţi la alegerile din 11 decembrie.

Premierul Dacian Cioloş le-a spus astăzi celor prezenţi la dezbaterea organizată de Grupul pentru Dialog Social că, în cazul în care va conduce viitorul cabinet, nu va accepta să lucreze cu persoane asupra cărora planează suspiciuni.

"Cred că primul-ministru trebuie să aibă un cuvânt, chiar ultimul cuvânt, aspra persoanelor, respectiv asupra indivizilor - nu vorbesc aici de proporţii, de reprezentare a unui partid sau altul în funcţie de negocierile din eventuala coaliţie sau alianţă - dar asupra persoanelor şi nu numai pentru a mă asigura de integritatea lor dar şi pentru că, din punctul meu de vedere, un guvern trebuie să fie o echipă", a declarat Cioloş.

În acest cadru, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a explicat de ce Dacian Cioloş este propunerea formaţiunii sale pentru funcţia de premier.

"În primul rând ca apreciere pentru anul de guvernare unde am văzut onestitate, un început de debirocratizare, unde am văzut un început de depolitizare în sisemul de educaţie de exemplu, un prim-ministru care să nu depindă de structuri de partid, de grupuri de influenţă din partid este soluţia cea mai bună", a spus liderul USR .

Şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, şi-a exprimat la rândul său sprijinul pentru Dacian Cioloş:
Ilie Bolojan: Noi îl susţinem din două motive.

Unul este cel legat de ceea ce s-a întâmplat până acum şi de expertiza domniei-sale, în al doilea rând, domnul Cioloş a dovedit că România poate fi administrată transparent, în mod corect şi cinstit, informeză redactorul RRA.

Adelina Coste candidează pentru un mandat de deputat în judeţul Bihor din partea PSD.

Ea i-a îndemnat pe cetăţeni să iasă la vot pentru că doar aşa viitorul parlament va avea legitimitate.

"Îi rog pe toţi ca în data de 11 decembrie să meargă la vot pentru că cu cât vom fi mai mulţi, cu atât parlamentul şi viitorul guvern va fi mai legitim şi în primul rând PSD are o mare şansă de a ajunge la guvernare şi de a obţine un procent foarte bun la alegerile din 11 decembrie", a afirmat Adelina Coste.

Preşedintele PMP Traian Băsescu, îi asigură pe cetăţeni că din postura sa de candidat pentru Senat se va consulta periodic cu ei pe proiectele pe care partidul le va promova în parlament.

Într-o scrisoare deschisă candidatul PMP spune că românii au dovedit mereu ca au ştiut să aleagă ceea ce este mai bine pentru ţară.

Traian Băsescu mai precizează în document că PMP va lupta în parlament pentru legile sănătăţii şi educaţiei, pentru susţinerea natalităţii, pentru o agricultură performantă şi un mediu sănătos.

În programul politic al UDMR sunt incluse şi modificări la Codul fiscal. Ele sunt prezentate de candidatul Uniunii pentru un mandat de senator, Cseke Attila.

"În următorul parlament UDMR va propune câteva modificări la Codul fiscal care să vină în sprijinul familiilor cu mai mulţi copii. Dorim să reglementăm posibilitatea ca Consiliile locale să aibă posibilitatea de reducere a impozitului pe clădiri, posibilitatea reducerii impozitului pe mijloacele de transport, reducerea impozitului pe teren", a spus el.

Francisc Oscar Gall, candidat al Uniunii Culturale a Rutenilor din România, s-a întâlnit cu membri şi simpatizanţi din judeţul Maramureş.

El a prezentat obiectivele Uniunii de afirmare a identităţii rutene prin tradiţii, cultură şi limbă, de colaborare cu populaţia majoritar românească şi cu celelalte etnii în Grupul minorităţilor naţionale - informează un comunicat primit la redacţie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Decembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste