Ecaterina Andronescu: Rolul educaţiei este să formeze personalitatea umană

Ecaterina Andronescu, prima pe lista PSD pentru Senat în Bucureşti, susţine dezvoltarea unui centru de performanţă în care elevii să îşi poată perfecţiona aptitudinile.

"Sper să avem o guvernare a noastră cu care să schimbăm în sine şi filozofia învăţării, pentru că accentul pe formarea personalităţii, pe o educaţie personalizată care să dezvolte talentele şi capabilităţile naturale pe care le are individul este una pe care trebuie noi s-o punem în practică. Rolul educaţiei este să formeze personalitatea umană, să-i dea achiziţiile culturale care să-l facă adaptabil", a spus fostul ministru al Educaţiei.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a vorbit, într-o conferinţă de presă, la Craiova, despre importanţa creşterii sumelor pentru investiţii.

"Principalul nostru obiectiv pe care-l avem în actul de guvernare se referă la creşterea sumelor pentru investiţii. Aceasta va fi, probabil, şi propunerea noastră atunci când vom realiza un parteneriat de guvernare cu PSD, să avem minim 6% din PIB pentru zona de investiţii, bani care se vor duce în susţinerea agenţilor economici, care ne spun că principalele două probleme pe care le au se referă, pe de-o parte, la piaţă a doua problemă pe care o au se referă la forţa de muncă", a susţinut el.

Daniel Constantin candidează pentru un mandat de deputat în Bucureşti.

Florin Câţu, candidat pentru Camera Deputaţilor, susţine înfiinţarea unei baze de date pentru toate declaraţiile contribuabililor. În opinia sa, relaţia dintre stat şi contribuabil trebuie modificată astfel încât o adeverinţă să poată fi obţinută automat din baza de date de către instituţia care o solicită.

"Suntem în 2016, tehnologia este peste tot în lume, în jurul nostru; noi nu putem să umblăm cu hârtii între instituţiile statului atâta timp cât 80% din acele adeverinţe de care au nevoie instituţiile statului sunt, de fapt, adeverinţe de care au nevoie între ei. Cel mai simplu ar fi un sistem în care fiecare are acces la baze de date şi să-şi ia singur actele de care are nevoie. Adeverinţă de venit, de exemplu, o iei de la o instituţie şi o duci la altă instituţie - acest lucru trebuie eliminat şi trebuie făcut foarte repede", a atras atenţia Florin Câţu.

Preşedintele UDMR Covasna, Sándor Tamás, a prezentat, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, priorităţile Uniunii. Intre acestea, regândirea programelor şcolare şi sprijinirea familiilor cu mai mulţi copii.

"Indexarea salariului minim de la 1250, treptat, în trei ani de zile, până în 2000 de lei. E foarte important pentru noi, v-am spus, schimbarea mentalităţii şi introducerea unei scheme de impozitare în care familiile şi acei oameni şi acele familii sunt aduse în evidenţă, care muncesc şi care produc în ţara asta. După ideea noastră, trebuie scutiţi de la impozite, treptat, de câţi copii au" a propus Sándor Tamás.

Adoptarea unei noi legi în domeniul sănătăţii reprezintă o prioritate a PMP - spune Ioan Hulea, primul pe lista partidului în judeţul Bihor pentru Camera Deputaţilor.

"Legea sănătăţii - trebuie rapid umblat la Legea sănătăţii şi pusă pe nişte baze trainice. Noi avem în proiect Legea sănătăţii, este o lege pe care au refuzat-o cei de la PSD, dar este o lege absolut modernă. Este adevărat că este inspirată din legile a patru ţări occidentale, în care sistemul funcţionează foarte bine", a menţionat Ioan Hulea.

PRM îşi doreşte să intre din nou în Parlamentul României pentru a lua măsuri în interesul cetăţenilor.

Declaraţia a fost făcută la Constanţa de candidatul partidului pentru un mandat de deputat Radu Comănici.

"Vor fi stopate interesele marilor companii şi tot ceea ce se va decide în România va fi în interesul românilor, înaintea interesului finanţei internaţionale. Trebuie promovat interesul României în ceea ce priveşte asigurarea unei alimentaţii sănătoase pentru acest popor", a îndemnat Radu Comănici.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Decembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste