Premiere la parada militară de 1 Decembrie

Aeronavele F 16 vor fi principala noutate cu care Armata Română va veni la parada militară de 1 Decembrie.

Defilarea de anul acesta aduce mai multe premiere, după cum precizează, la Radio România Actualităţi, comandantul paradei, generalul - locotenent Adrian Tonea. 

"Între noutăţile paradei, aş vrea să menţionez vehiculele de evacuare medicală şi acordarea primului ajutor în luptă, modulul NATO de comunicaţii şi informatică şi ATV-urile şi autospecialele de poliţie militară folosite pentru asigurarea securităţii pazei de la Deveselu. În premieră, din detaşamentul de defilare al comandamentului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est a NATO, alături de militarii români, vor face parte şi militarii străini. Vom vedea şi motocicletele Enduro, motocicletele de luptă pentru forţele speciale şi ATV-uri folosite pentru evacuare şi pentru deplasarea forţelor speciale în locuri greu accesibile", a spus drian Tonea.

Mii de militari cu sute de mijloace tehnice,  la parada de 1 Decembrie 

Cu 98 de ani în urmă, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului - adopta Rezoluţia prin care se consfinţea atunci unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

1 Decembrie este astăzi Ziua Naţională a României, numeroase acţiuni marchează evenimentul, în ţară şi în străinătate.

Punctul de vârf este programat la Bucureşti, unde forţele armate vor defila pe sub Arcul de Triumf.

Peste 3000 de militari, cu câteva sute de mijloace tehnice vor participa la parada militară, unde vor putea fi admirate şi primele aeronave F-16 ale Armatei Române.

Parada militară  revine în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală, după ce în ultimii doi ani s-a desfăşurat în Piaţa Constituţiei.

Trei mii de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, vor defila pe sub Arcul de Triumf.

În premieră vor zbura şi avioanele F-16 din  dotarea Forţelor Aeriene Române, formaţia de zbor fiind condusă de comandandul escadrilei, comandor Cătălin Micloş.

Repetiţiile generale pentru parada militară s-au desfăşurat încă de săptămâna trecută, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc.

"Noi suntem complet încrezători că va fi o paradă militară la înăl?imea momentului special pe care îl marcăm de 1 Decembrie anul acesta, anume împlinire a 100 de ani de la intrarea României în războiul de reîntregire.  eporter: Parada militară de 1 Decembrie marchează împlinirea a o sută de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, dar şi inaugurarea Arcului de Triumf, după aproape trei ani de consolidare şi reabilitare", a spus Mihnea Motoc.


 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Decembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste