Raluca Turcan susţine schimbarea sistemului educaţional

PNL susţine că, cel mai bun program antisărăcie, este cel axat pe educaţie.

 

Sunt măsuri ce trebuie luate rapid pentru schimbarea sistemului educaţional, spunea la Craiova candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor, Raluca Turcan.

"Creşterea numărului de şcoli profesionale, în urma căreia tinerii să înveţe o meserie. Dezvoltarea şcolilor profesionale, în parteneriat cu oamenii de afaceri, remodelarea curiculei şcolare, astfel încât copiii şi tinerii să înveţe în sistemul de educaţie, în funcţie de cerinţele pieţei muncii şi de criteriile de competitivitate externă, la care trebuie să răspundă România", a afirmat candidata PNL.

PSD susţine legea metropolitană

Ecaterina Andronescu îşi doreşte un mandat de senator PSD.

Ea spunea la o întâlnire cu reprezentanţi ai Administraţiei Publice din Capitală că este nevoie de legea metropolei pentru zona Bucureşti - Ilfov.

"Sunt convinsă că acum, cu echipa pe care o avem, vom susţine legea metropolitană. Trebuie să ai voturile cu care să poţi să promovezi o lege. Vă asigurăm că o vom susţine şi sunt convinsă că o să schimbe faţa Bucureştiului", a declarat Ecaterina Andronescu.

ALDE susţine Călin Popescu-Tăriceanu pentru funcţia de premier

Călin Popescu-Tăriceanu este susţinut de ALDE pentru funcţia de premier, după alegerile din decembrie. Mesajul a fost transmis la Drobeta-Turnu Severin, de candidatul formaţiunii, Viorel Paleaşcă.

"Călin Popescu-Tăriceanu are o mare susţinere, evident în cadrul ALDE, dar şi o foarte bună susţinere în cadrul electoratului. În deplasările care s-au făcut în timp, şi chiar în această campanie electorală, s-a observat că oamenii au o foarte mare receptivitate la acest nume şi îşi amintesc de vremurile bune pe care le-au trăit în perioada guvernării Tăriceanu", susţine candidatul ALDE.

Viorel Paleaşcă este candidat pentru un mandat de senator în judeţul Mehedinţi.

PMP îl vrea pe Traian Băsescu în funcţua de premier al României

Şi PMP va veni, după alegeri, cu o propunere de premier - este vorba de Traian Băsescu.

Anunţul a fost făcut de preşedintele executiv al formaţiunii, Eugen Tomac.

El a spus, de asemenea, că PMP exclude o alianţă post-electorală cu PSD.

"Dacă PNL îşi doreşte în mod real să ajungă la guvernare, eu cred că preşedintele Iohannis poate trimite în opoziţie PSD, doar avându-l ca prim-ministru pe preşedintele Traian Băsescu. Traian Băsescu este liderul politic care a trimis PSD în opoziţie şi cred că doar acest tandem Iohannis - Băsescu poate trimite din nou în opoziţie PSD-ul. Dacă ne dorim, în mod real, să oferim o alternativă credibilă pentru România", a afirmat Tomac.

Candidatul UDMR pentru Camera Deputaţilor, Cseke Attila, susţine că bihorenii trebuie să se bucure de autostrada Transilvania, din anul 2018, pentru că şi ei achită taxe către stat.

"Nu trebuie făcut numai pentru că judeţul Bihor este judeţ de graniţă, şi obligatoriu, evident că trece prin noi. Motivul principal în accepţiunea noastră este aceea că bihorenii - mâni, maghiari - toţi cei care trăiesc aici, merită această autostradă, prin taxele şi impozitele pe care le plătesc zilnic şi le-au plătit numai în ultimii 12 ani, la bugetul de stat. Deci bihorenii merită să aibă această autostradă. Nu înţelegem de ce nu o avem şi de ce nu s-a putut finaliza", consideră candidatul UDMR.

Alianţa Noastră România îşi doreşte o bună guvernare a ţării - este mesajul transmis de candidatul pentru Senat, în Caraş-Severin, Marcel Bolovedea.

El spunea că este nevoie şi de partide mai mici care să echilibreze guvernarea.

"Imaginaţi-vă un drum. Pe drum este o maşină. La volan, un şofer - guvernul român. Motorul - nu îl cunoaştem încă. Vedem după 11 decembrie. Pe marginea drumului va trebui să aşezaţi nişte parapeţi. De ce? Şoferul nu are experienţă. Va derapa, va ieşi în decor. Parapeţii ăştia de pe margine suntem noi, ANR, care vom avea grijă ca acel şofer, guvernul României, să nu iasă în decor",  a promis Bolovedea.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste