Candidatul Eugen Teodorovici face apel la normalizarea relaţiilor interetnice

Fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, aflat în turneu electoral în judeţul Harghita, a subliniat aportul deputatului Mircea Duşa în ceea ce priveşte mărirea cu 75% a indemnizaţiei veteranilor de război.

El a făcut apel şi la normalizarea relaţiilor interetnice.

"Cei care trăiesc între graniţele acestei ţări trebuie să fie români, să gândească, să acţioneze strict pentru ceea ce înseamnă neamul românesc şi ţara noastră. Şi în guvern cu domnul ministru Duşa, de fiecare dată când venea şi discutam probleme la Ministerul de Finanţe pe sectorul dniei sale, de la acte financiare pentru zona de apărare, chiar si pentru acei puţini, câţi au mai rămas, veterani de război; când a venit dansul la mine cu o propunere - 75% este o decizie foarte bună şi oricât am da nu este suficient pentru ceea ce oamenii aceştia au făcut pentru noi de-a lungul vieţii lor", a spus Teodorovici.

Eugen Teodorovici deschide listele PSD Tulcea pentru Senat.

Candidatul PNL Marius Vintilă propune înfiintarea ghişeului virtual ca soluţie pentru eliminarea cozilor.

"Odată cu eliberarea certificatului de înregistrare fiscală, din punctul meu de vedere ONRC poate elibera şi o adresă de e-mail a cărui găzduire să fie făcută chiar de ONRC şi în care orice comunicare să poată fi considerată oficială. Şi aşa am elimina, pe lângă milioane de euro cheltuite lunar astăzi de ANAF pentru a ne trimite hârtii că avem datorie 2 lei, până la executori judecătoreşti care caută persoane juridice, până la corespondenţă comercială, care s-ar simplifica foarte uşor, de la trimiterea unei facturi până la o notificare de plată", a explicat el.

Marius Vintilă candidează pe listele PNL Bucureşti pentru Camera Deputaţilor.

Candidatul ALDE la Camera Deputaţilor, Sorin Câmpeanu, atrage atenţia că în toamna anului viitor aproape 200 de mii de copii de clasa a V-a nu vor avea deloc manuale din cauza întârzierilor provocate de actuala guvernare.

"Mă refer aici la reglementările Ministerului Educaţiei care au împins termenul de finalizare a curriculumului de clasele V-VIII de gimnaziu până la 1 martie, peste care se adaugă 6 luni minim conform reglementărilor, ceea ce înseamnă că la 1 septembrie 2017 vom declanşa procesul efectiv pentru manuale de clasa a V-a. Pe scurt, în anul 2017, indiferent cine va veni la guvernare, nu va putea asigura manuale generaţiei de copii de clasa a V-a", a susţinut fostul ministru.

UDMR propune o relaxare a curriculei renunţarea la temele de acasă şi extinderea sistemului after-school.

Táncos Barna, candidatul Uniunii pentru Harghita pentru un nou mandat de senator:

"Propunem extinderea programului "Şcoală după şcoală", în sistem after-school, care să ofere copiilor posibilitatea aprofundării celor învăţate în orele de şcoală. De asemenea, să aibă ocazia la antrenamente sportive, la activitate culturală şi, prin acest program, ministerul, guvernul să ofere copiiilor o masă caldă, pedagogi plătiţi din bugetul de stat", a explicat el.

Cătălina Buzoianu, candidat PMP organizaţia Prahova, pentru Camera Deputaţilor, susţine că statul trebuie să promoveze politici care să ducă la creşterea demografică.

"Lupta pentru România este, în primul rând, lupta pentru viitorul copiiilor noştri. Dată fiind situaţia alarmantă în care se află demografia României, trebuie să ne asumăm politici de creşteri al natalităţii. Un exemplu ar fi, construcţia de creşe în fiecare oraş al ţării. Apoi, trebuie să ne asumăm depolitizarea şi deparazitarea învăţământului românesc prin stoparea fenomenului plagiatelor, acest veritabil furt intelectual naţional", a afirmat candidata PMP.

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a început campania electorală la Oradea.

Preşedintele Federaţiei, Aurel Vainer, a prezentat unul din proiectele de lege pe care le-a susţinut în Parlament:

"Am avut o lege care a transformat o ordonanţă de combatere a xenofobiei, antisemismului şi de păstrarea memoriei Holocaustului, care, acuma, a venit cu o variantă nouă, am colaborat şi eu la această lege. Pentru prima dată se condamnă oficial în legislaţia românească legionarismul.", a răatat acesta.

Agenda electorală a zilei:

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu se află în turneu electoral în judeţul Suceava.

În ţară sunt programate conferinţe de presă ale candidaţilor PSD, PNL, UDMR şi PRM.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste