Programul "Garanția pentru tineret", unul dintre obiectivele PSD

PSD va colabora cu Partidul Socialiștilor Europeni în ideea realizării unui pact pentru tineri la nivel european.

Anunțul a fost făcut de președintele social-democrat Liviu Dragnea, care a punctat problemele tinerilor din România.

"1,5 milioane de români tineri se află în categoria de risc de sărăcie. Unul din cinci tineri români, între 15 și 29 de ani, nici nu învață, nici nu lucrează. Unul din obiectivele noastre le reprezintă oprirea urgentă a exodului tinerilor. Ce vrem să facem? Programul "Garanția pentru tineret", alocații pentru finalizarea studiilor, pentru terminarea gimnaziului, burse profesionale, sprijin pentru continuarea studiilor de către tinerii din familiile sărac", a explicat Dragnea.

Liviu Dragnea candidează pe listele PSD pentru un nou mandat de deputat.

Alina Gorghiu, președinte PNL și candidat la Senat în județul Timiș, a discutat cu agricultorii din zonă iar aceștia au semnalat problemele pe care le au, inclusiv cea legată de irigații.

"Sistemul național de irigații a fost ignorat de foartă multă vreme și care, în realitate, împiedică realizarea adevăratului potențial agricol al țării. Proiectul de reabilitare a sistemului de irigații din România vizează 1,8 milioane de hectare de teren agricol, adică o optime din terenul agricol al țării", precizează liderul PNL.

Kelemen Hunor pledează pentru drepturile minorităţilor

UDMR are un program politic de dezvoltare a României axat pe patru capitole importante.

"Drepturile minorităţilor şi apărarea acestor drepturi, lărgirea acestor drepturi. După care, vom discuta despre problemele sociale, problemele economice, problemele din învăţământ. Dezvoltarea infrastructurii. Cât vorbim de problemele economice, mă refer şi la agricultură, un domeniu extrem de important pentru comunităţile noastre, dar extrem de important pentru toată societatea din România", punctează Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii.

Kelemen Hunor candidează din nou pentru un mandat de deputat n judeţul Harghita.

Tăriceanu: Ţările care performează sunt ţările care au sisteme de învăţământ performante

Educaţia trebuie să aibă un rol-cheie în societate pentru ca ţara să se dezvolte economic, iar tinerii să nu mai plece în străinătate.

Declaraţia aparţine copreşedintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, candidat pentru un post de senator.

"Ţările care performează sunt ţările care au sisteme de învăţământ performante şi care sunt capabile să aibă o economie nu numai bazată pe cunoaştere, dar care le permite să genereze activităţi cu valoare adăugată importantă. Economia românească, în bună măsură, este o economie competitivă, prin preţul scăzut al forţei de muncă. Atâta vreme cât vom rămâne cantonaţi în acest gen de activităţi economice atunci să nu ne mire să România rămâne penultima cea mai săracă ţară din Europa", avertizează Tăriceanu.

Traian Băsescu îşi doreşte un mandat în Senatul României

El spunea, într-o conferinţă de presă, că experienţa de om politic îl recomandă pentru această funcţie în legislativ.

"Toată această experienţă o voi pune în slujba Senatului, în slujba partidului, în slujba ţării, că, până la urmă, toată viaţa mea am fost în slujba statului. Inclusiv atunci când am fost comandant de navă", a spus Băsescu.

Pe listele Partidului Ecologist, filiala Bucureşti, candidează şi Cristian Bodea pentru un post de deputat.

El a vorbit despre proiectele formaţiunii pe care o reprezintă.

"Învăţământ pragmatic, un învăţământ orientat pe nevoile pieţei de azi, nevoile vieţii de azi şi pregătirea copilului pentru viaţă. Drumuri moderne, investiţie în infrastructură, răspunderea magistraţilor, un alt proiect pe care l-am depus. Proiectul meu prevede în 30 de zile, plătirea prejudiciului. În acelaşi timp, în 30 de zile trebuie să se îndrepte împotriva magistratului. Şi magistratul care repetă greşelile trebuie dat afară. Şi taxe reduse", promite candidatul ecologist.

Campania Partidului Ecologist se desfăşoară sub sloganul "Protejăm România".
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste