Comisia Electorală Centrală a aprobat rezultatele alegerilor din R.Moldova

Membrii comisiei au respins cele peste 170 de contestaţii depuse de adversara lui Iogor Dodon, Maia Sandu, care a invocat mai multe nereguli şi a cerut invalidarea alegerilor pe motiv de fraudă.

La Chişinău, Comisia Electorală Centrală a aprobat rezultatele oficiale ale alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, care îl confirmă pe Igor Dodon drept câştigător, cu puţin peste 52 la sută din voturi.

Totodată, membrii comisiei au respins cele peste 170 de contestaţii depuse de adversara lui Iogor Dodon în turul doi de scrutin, Maia Sandu, care a invocat mai multe nereguli şi a cerut invalidarea alegerilor pe motiv de fraudă.

Autoritatea Electorală Permanentă nu a luat în consideraţie nici cele peste 3.000 de contestaţii parvenite de la cetăţenii moldoveni aflaţi peste hotarele ţării care au acuzat faptul că li s-a obstrucţionat dreptul la vot garantat prin Constituţie.

Potrivit preşedintelui CEC, Alina Rusu, încălcările sesizate sunt minore şi nu pot influenţa rezultatul final al alegerilor.

Decizia Comisiei a fost trimisă Curţii Constituţionale, care are la dispoziţie 10 zile pentru a valida alegerile.

Ieri, Igor Dodon a renunţat la funcţia de preşedinte al Partidului Socialiştilor şi a părăsit formaţiunea, motivând că un şef de stat trebuie să reprezinte întreaga societate, ne-a informat Victor Pogor, de la Radio Chişinău.

Interimatul funcţiei de preşedinte al PSRM va fi deţinut de şefa fracţiunii parlamentare a socialiştilor, Zinaida Greceanîi, fost premier pe timpul guvernării comuniste.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste