Republica Moldova își alege președintele

Cetățenii moldoveni au de ales între socialistul Igor Dodon, care pledează pentru o reorientare a ţării către Rusia și Maia Sandu, care este candidatul forţelor pro-europene.

În Republica Moldova are loc, astăzi, cel de-l doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit sondajelor de opinie, favorit este socialistul Igor Dodon, care a pledat în campanie pentru o reorientare a ţării către Rusia.

Pro-europeana Maia Sandu mizează pe o mai mare mobilizare a electoratului tânăr şi a diasporei.

Maia Sandu, care este candidatul forţelor pro-europene, se pronunţă pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, iar socialistul Igor Dodon optează pentru reorientarea vectorului politicii externe spre est şi stabilirea unor relaţii speciale cu Federaţia Rusă.

Dodon: Unirea R.Moldova cu România, un pericol

Unul dintre mesajele pe care a pus accent Igor Dodon, în ultima sa conferinţă de presă, a fost aşa-numitul pericol al unirii Republicii Moldova cu România.

Totodată, acesta a declarat că va interzice organzaţiile unioniste şi s-a pronunţat pentru înlocuirea Istoriei românilor cu Istoria Moldovei.

Maia Sandu merge pe combaterea corupției și reforma justiției

Combaterea corupţiei şi reforma în justiţie, precum şi asigurarea transparenţei, în special în domeniul bancar sunt priorităţile Maiei Sandu în funcţia de preşedinte.

Totodată, ea a afirmat că va fi un preşedinte activ, prezent, vocal şi care va petrece mai mult timp în discuţiile cu cetăţenii decât cu instituţiile statului.

Rezultatul scrutinului de astăzi este însă unul foarte important şi în contextul alegerilor parlamentare de peste doi ani, la care, după toate probabilităţile, se va da o nouă confruntre între partidele pro-europene şi cele apropiate Kremlinului.

11 secții de vot în România. Studenții moldoveni au gratuitate pe tren

În România au fost amenajate 11 secţii de vot pentru cetăţenii Republicii Moldova - două la Bucureşti, la ambasadă şi la consulat, şi câte una la Bacău, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Suceava şi Timişoara.

Studenţii moldoveni care învaţă în România şi doresc să voteze astăzi, beneficiază de bilet gratuit de tren dus-întors către localităţi în care sunt secţii de votare, anunţă CFR Călători.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste