PNL va sesiza CCR în legătură cu Legea privind majorarea unor salarii

Liberalii susţin că nu a fost asigurat cvorumul legal pentru desfăşurarea şedinţei de vot final a Legii privind majorarea unor salarii şi că deputaţii PSD şi ALDE au săvârşit un abuz grav.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins solicitarea PNL de reluare a votului asupra unor legi, între care şi cea prin care se acordă majorări salariale în  educaţie şi sănătate.

Liberalii susţin că aceste documente au fost adoptate fără asigurarea cvorumului legal şi promit că se vor adresa justiţiei, după cum transmite redactorul nostru Iulia Gherman.

Secretarul Biroului Permanent, deputatul PSD Mircea Ciolacu, a declarat că solicitarea PNL de reluare a votului asupra legilor adoptate în această săptămână de plenul Camerei Deputaţilor, între care şi cea privind acordarea de majorări salariale personalului din sănătate şi educaţie, nu respectă prevederile regulamentare.

"Votul putea fi contestat numai în şedinţa de plen, lucru care nu a fost făcut de către niciun lider de grup. Eu vă spun cu toată tăria că cvorumul la acea lege a fost cel legal", a spus Mircea Ciolacu.  

Eugen Nicolăescu: Imediat vom înainta sesizarea la Curtea Constituţională

PNL susţine însă că nu a fost asigurat cvorumul legal pentru desfăşurarea şedinţei de vot final şi că deputaţii PSD şi ALDE au săvârşit un abuz grav.  

"Noi, grupul parlamentar PNL, ne vom adresa justiţiei pentru a se verifica dacă a fost sau nu a fost cvorum la această şedinţă la care ne referim şi faptul că s-au adoptat acte normative prin fraudarea votului. Imediat vom înainta sesizarea la Curtea Constituţională", a spus liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu.

Şi premierul Dacian Cioloş a precizat că executivul va cere un control de constituţionalitate pe legea care prevede mai multe creşteri salariale pentru personalul din sistemul de sănătate şi educaţie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste