Americanii îşi aleg preşedintele. Competiţie pe muchie de cuţit între Clinton şi Trump

Americanii îşi aleg azi preşedintele, într-o competiţie pe muchie de cuţit.

Democrata Hillary Clinton, care ar putea deveni prima femeie preşedinte din istoria Statelor Unite, păstrează într-o medie a ultimelor sondaje un avans de aproximativ 3% în faţa rivalului republican Donald Trump.

În acelaşi timp, se votează pentru înnoirea totală a Camerei Reprezentanţilor şi a unui sfert din Senat, controlate până acum de republicani.

Primele rezultate sunt aşteptate după miezul nopţii, iar numele celui de-al 45-lea preşedinte american ar putea fi cunoscut mâine-dimineaţă la 5:00, ora României, dacă rezultatul nu va fi foarte strâns.

Potrivit corespondentului Radio România în Statele Unite, campania electorală s-a încheiat azi-noapte în acelaşi ton pătimaş în care a început. 

După o cursă prezidenţială care s-a dovedit cea mai brutală în atacuri personale, cea mai imprevizibilă, contencioasă şi neconvenţională din istoria recentă, naţiunea americană întâmpină ziua alegerilor generale neobişnuit de divizată.

O dovedesc clar sondajele de opinie.

Competiţie strânsă Hillary Clinton -  Donald Trump

Cei doi candidaţi prezidenţiali, democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump, sunt într-o cursă foarte strânsă venind cu mesaje opuse: includere, vindecare şi, respectiv, excludere, izolare.

În ultima zi de campanie, cei doi s-au întâlnit cu suporterii lor în multiple state.

Hillatry Cliton în Pittsburg, Pennsylvania: Opţiunea în aceste alegeri nu poate fi una mai clară. Este cu adevărat între a diviza şi a uni, între o economie care lucrează pentru fiecare, nu numai pentru cei de la vârf, şi o economie menită să lucreze pentru aceştia.

Donald Trump, în Raleigh, Carolina de Nord: Când voi fi ales preşedinte, voi suspenda programul pentru refugiaţi sirieni şi vom ţine teroriştii radicali islamişti afară, la naiba, din ţara noastră şi, da, vom construi un zid uriaş la graniţa cu Mexicul, pentru care Mexicul va plăti sută la sută. 

Urnele se vor deschide pe Coasta de Est a Statelor Unite la ora 13:00, ora României.

În procesul votului timpuriu, care s-a desfăşurat în multe state americane, au votat deja peste 43 de milioane de alegători.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste