Vosganian: Viitorul guvern trebuie să dea o soluţie privind eliminarea taxei radio-tv

Varujan Vosganian spune că renunţarea la taxa radio-tv nu se poate face acum, deoarece va atrage o nouă discuţie referitoare la renunţarea la statutul public al celor două societăţi.

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, consideră că eliminarea taxei radio-tv presupune un alt proiect pentru finanţarea celor două societăţi publice şi că soluţia în acest caz va trebui dată de noul guvern, dupa alegerile parlamentare.

Într-o declaraţie pentru Radio România Iaşi, Varujan Vosganian mai spune că renunţarea la taxa radio-tv nu se poate face acum, deoarece va atrage o nouă discuţie referitoare la renunţarea la statutul public al societăţilor publice de radio şi televiziune din România.  

"În legătură cu aceste măsuri care se iau acum pe ultimele luni, e limpede că ele nu realizează un consens între puterea legislativă şi puterea executivă. Eu cred că unele dintre ele vor trebui rediscutate şi reaşezate după alegeri. Chestiunea taxei pentru radio-tv trebuie discutată în aceşti termeni. Trebuie văzut clar dacă Radioul şi Televiziunea rămân în continuare cu un statut public. Ele au anumite constrângeri care le creează handicap de competiţie cu posturile private, care pot avea mai multe reclame şi astfel se pot finanţa. Nu putem discuta despre această formulă de renunţare care fiind definitivă şi aplicabilă decât în măsura în care dăm un proiect economic viabil pentru Televiziunea Română şi în condiţiile în care printr-o astfel de măsură nu afectăm ceea ce este un bun câştigat, anume Radioul, care are o situaţie financiară mult mai bună. Aşadar, cred că noul guvern va trebui să dea o soluţie ca această decizie să fie cu adevărat viabilă", a spus Varujan Vosganian.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste