Public Broadcasters International se pronunţă pentru menţinerea taxei radio-tv

Secretarul general al PBI, Toshiyuki Sato, îi scrie preşedintelui României, Klaus Iohannis, în legătură cu menţineriea taxei radio-tv.

O finanţare sănătoasă este fundamentul serviciilor publice de media prospere, libere şi caracterizate de diversitate, consideră secretarul general al Public Broadcasters International (PBI), o asociaţie a principalilor radiodifuzori publici din lume.

Toshiyuki Sato i-a adresat o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care arată că taxa radio-tv colectată direct de la cetăţeni este un mecanism gândit cu grijă, cu scopul de a sprijini sistemul public de radiodifuziune.

"Există ţări care au abandonat acest sistem, dar atât radiodifuzorii cât şi publicul larg regretă această decizie, pentru că rezultatul a fost pierderea independenţei în ceea ce priveşte finanţarea şi o scădere a calităţii conţinutului programelor",  mai spune secretarul general al asociaţiei.

În majoritatea ţărilor europene, între care Franţa, Germania, Italia sau Marea Britanie, această taxă este sursa de finanţare a serviciilor publice de radio şi televiziune, precum BBC sau Radio France.

Legea care elimină taxa radio-tv a fost adoptată recent de Parlament şi se află la Preşedinţie pentru promulgare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste