Preşedintele Iohannis a discutat cu preşedinţii SRR şi SRTV despre legea care elimină taxa radio-tv

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit ieri, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele director-general al Societăţii Române de Televiziune, Irina Radu, şi cu preşedintele director-general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Întâlnirea a avut loc în contextul votului dat de plenul Parlamentului în data de 25 octombrie asupra Legii care vizează eliminarea taxei radio-tv, alături de alte peste 100 de taxe nefiscale.

De menţionat că organizaţii de media şi uniuni sindicale din ţară şi din străinătate continuă să critice eliminarea taxei radio-tv şi se adresează preşedintelui Klaus Iohannis cu solicitarea de a nu promulga legea.

De asemenea, Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" şi Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radiofonice au semnalat faptul că eliminarea taxei aduce grave prejudicii autonomiei şi independenţei editoriale ale celor două servicii publice.

În majoritatea ţărilor europene - între care Franţa, Germania, Italia sau Marea Britanie - această taxă este sursa de finanţare a serviciilor publice de radio şi televiziune, precum BBC sau Radio France.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Noiembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste