Iohannis despre Colectiv: Mi-aş fi dorit să ştim cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil

La un an de la tragedia din Clubul Colectiv, președintele Klaus Iohannis a declarat că și-ar fi dorit "să ştim cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil".

Astăzi se împlineşte un an de la incendiul din clubul Colectiv în urma căruia au murit 64 de persoane, iar peste o sută au fost rănite.

În Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară au loc manifestări în memoria victimelor tragediei.

În multe zone din centrul Capitalei, traficul va fi restricţionat pentru desfăşurarea unui marş comemorativ de la Piaţa Universităţii la Piaţa Bucur.

În faţa clubului Colectiv va fi inaugurat un monument dedicat tinerilor care şi-au pierdut viaţa acum un an.

În această dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis a venit la clubul Colectiv, unde a depus o coroană de flori, a aprins o lumânare şi a păstrat un moment de reculegere.

Şeful statului a spus că, la un an de la tragedie, unele lucruri s-au schimbat în bine, societatea s-a schimbat la rândul ei, dar au rămas unele restanţe.

"România s-a schimbat. Verificările sunt mai clare, mai dese la astfel de locaţii unde se organizează evenimente. Există proceduri mai bune, mai clare într-o serie de domenii. Alte lucruri încă nu s-au schimbat, după părerea mea, suficient de mult. Bunăoară, mi-aş fi dorit ca după un an de zile să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil. Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sunt inevitabile", a spus Klaus Iohannis.

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste