"Ziua Armatei Române", sărbătorită în toate garnizoanele

Este ziua în care cinstim tradiţiile armatei, transmise din generaţie în generaţie, a afirmat azi, ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

În toate garnizoanele din ţară şi în teatrele de operaţiuni sunt organizate ceremonii militare şi religioase.

Evenimente similare sunt programate şi în capitală, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi la Monumentul Eroilor Patriei din faţa Universităţii Naţionale de Apărare, unde vor fi depuse şi coroane de flori.  

"Este ziua în care cinstim tradiţiile armatei, transmise din generaţie în generaţie, de la vitejii făuritori ai istoriei naţiunii noastre, până la militarii mileniului al III-lea, căliţi în teatrele de operaţii. Este ziua în care îi cinstim pe toţi eroii căzuţi în bătăliile purtate de armata noastră în întreaga sa istorie. Este prilejul de a mulţumi veteranilor armatei noastre, atât bravilor supravieţuitori ai ultimei conflagraţi mondiale cât şi celor ce au executat misiuni internaţionale ale ultimelor decenii", a afirmat cu acest prilej, ministrul Apărării, Mihnea Moroc. 

Premierul Cioloş, prezent la ceremonia militară de la Mormântul Ostaşului Necunoscut

De menţionat că premierul Dacian Cioloş a participat în această dimineaţă la ceremonia militară şi religioasă desfăşurată la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol.

Au fost prezenţi: veterani de război, cadre militare active şi în rezervă şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

La finalul ceremoniei, militari din structuri ale Vănătorilor de Munte au pornit în marş pentru a reconstitui în perioada 25 oct - 2 noiembrie traseul Bucureşti - Târgu Neamţ - Braşov , executat de primul Batalion de Vînători de Munte, transmite redactorul RRA.

Şi la Carei, sunt organizate manifestări de Ziua Armatei, acolo va fi şi preşedintele Klaus Iohannis.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste