Ce spune președintele Iohannis despre eliminarea taxei radio-tv

Răspunzând unei întrebări a reporterului Radio România Actualităţi, preşedintele României, Klaus Iohannis a vorbit despre preconizata eliminare a taxei radio tv.

Proiectul de lege privind anularea de la 1 ianuarie 2017 a 102 taxe nefiscale, între care şi taxa radio-tv, a primit aviz favorabil de la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şi urmează să fie examinat şi în Comisia de buget-finanţe.

La doar o săptămână după ce a fost depus, proiectul de lege a trecut de Senat, prima Cameră sesizată în acest caz, iar marţi, săptămâna viitoare, grupul parlamentar al PSD speră ca proiectul să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor.

În această seară, răspunzând unei întrebări a reporterului Radio România Actualităţi, preşedintele României, Klaus Iohannis a vorbit despre preconizata eliminare a taxei radio tv.

"Bunul mers al Televiziunii şi al Radioului oricum este afectat de faptul că nu au suficientă finanţare. Dacă renunţarea la aceste taxe aduce în contrapartidă o finanţare suficientă, probabil pe termen cel puţin scurt, este o soluţie. Dacă e o soluţie pe termen lung sau nu e treaba parlamentului să dezbată şi să hotărască înţelept", a spus Klaus Iohannis. 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste