Elena Udrea poate fi urmărită penal

Deputaţii au aprobat astăzi cererea de urmărire penală a deputatei Elena Udrea, cu 147 de voturi "pentru", 96 "împotrivă" şi o abţinere.

Deputata Elena Udrea, fost ministrul al turismului, poate fi urmărită penal în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

După cum transmite redactorul RRA, Iulia Gherman, deputaţii au aprobat astăzi cererea în acest sens a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu 147 de voturi "pentru", 96 "împotrivă" şi o abţinere.

Înainte de exprimarea votului secret cu bile, Elena Udrea le-a cerut colegilor săi să dea curs solicitării procurorilor anticorupţie, dar a atras atenţia că toate dosarele deschise la adresa ei sunt încercări de discreditare şi nu au legătură cu justiţia.

"Miza acestei solicitări a DNA-ului către dumneavoastră nu este nici într-un caz fondul acuzaţiilor care mi se aduc. Acuzaţiile se referă la finanţarea campaniei din 2009, campaniei electorale şi campaniei pentru referendumul de 300 de parlamentari. Dacă a cunoaşte despre faptul că firmele fac sponsorizări într-o campanie înseamnă instigare la luare de mită, înseamnă că oricare dintre dumneavoastră, mâine, poate să fie acuzat de instigare la luare de mită", a spus Udrea.

Procurorul general Augustin Lazăr a trimis săptămâna trecută la Camera Deputaţilor solicitarea procurorilor anticorupţie, care vizează două infracţiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Procurorii o acuză pe Elena Udrea că i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, la aceea dată, secretar general al Ministerului Turismului, precum şi pe Victor Tarhon, pe atunci preşedintele Consiliului judeţean Tulcea (instituţie care primea finanţare şi de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanţilor unor firme care aveau contracte cu cele două instituţii să plătească contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste