Trei zile de proteste la Sibiu din cauza ursului împuşcat

La Sibiu, la ora 18.00, este programat să înceapă un miting de protest faţă de felul în care s-a gestionat problema ursului rătăcit zilele trecute în oraş.

La Sibiu se anunţă trei seri de proteste.

Oamenii sunt nemulţumiţi de felul în care s-a gestionat situaţia ursului rătăcit zilele trecute în centrul oraşului.

Şi premierul Dacian Cioloş a discutat astăzi cu autorităţile implicate în gestionarea incidentului de la Sibiu.

Miniştrii mediului şi de interne, dar şi prefectul judeţului Sibiu şi reprezentantul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor i-au prezentat şefului executivului rapoarte intermediare asupra cazului.

Până luni, însă, pe masa lui Dacian Cioloş va trebui să fie rapoarte complete ale întregii situaţii.

În paralel, la Ministerul de Interne, se lucrează de săptămâna trecută la o revizuire a procedurilor de intervenţie în astfel de momente.

Şi responsabilii de la Ministerul Mediu au o misiune: au termen până joi să prezinte stadiul înfiinţării serviciului de urgenţă pentru animale sălbatice - iniţiativă de altfel demarată, dar nefinalizată până acum.

Între timp, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus trimiterea unei echipe de control la Sibiu.

Inspectorii urmează să verifice dacă au fost respectate măsurile legale cu privire la bunăstarea şi protecţia animalelor. Rezultatele anchetei se aşteaptă la începutul săptămânii viitoare.

În plus, s-a hotărât întocmirea de proceduri pentru personalul direcţiilor judeţene de specialitate, astfel încât la nivel local să se cunoască exact paşii care trebuie urmaţi pentru protecţia populatiei, în astfel de situaţii.

Amintim că miercuri, un urs a fost împuşcat mortal în centrul Sibiului, după cea a rătăcit prin zonă aproape trei ore.

Cazul este anchetat acum de mai multe instituţii, iar procurorii au deschis un dosar penal pentru uz de armă letală


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste