Radio România, gazda reuniunii Comitetului Director al COPEAM

Radio România găzduieşte, astăzi, reuniunea Comitetului Director al COPEAM - Conferinţa Permanentă a Audiovizualului Mediteranean, care numără peste 100 de membri din 28 de ţări.

Principala sa misiune este promovarea schimbului de experienţă şi de programe între membrii săi, iar Radio România, chiar dacă geografic nu aparţine zonei Mediteranei, joacă un rol activ în organizaţie - după cum i-a declarat reporterului RRA, Iuliana Anghel, secretarul general al COPEAM, Claudio Cappon.

"În primul rând, doresc să mulţumesc Radio România pentru că găzduieşte această reuniune. Regiunea Mediteranei este, de fapt, o zonă extinsă, aşa încât putem spune că şi Marea Neagră face parte din ea. Radio România joacă deja şi va juca din ce în ce mai mult un rol foarte important pe latura orientală a COPEAM, care, istoric, a fost concepută pentru a lega nordul de sud.Credem însă că trebuie să meargă mai departe şi să joace un rol semnificativ în întreaga zonă a Balcanilor, aş spune un rol central. Cred că putem dezvolta iniţiative care privesc această zonă a Mediteranei, zona Balcanilor, în general, iar Radio România este serviciul  public cel mai mare care ne reprezintă în această regiune. Cu siguranţă, ne poate sprijini cu contacte şi relaţii, precum şi în organizarea evenimentelor," a spus Claudio Cappon.

Alături de Radio România, din Comitetul Director al Conferinţei Permanente a Audiovizualului Mediteranean fac parte serviciile publice de radio şi televiziune din Franţa, Italia, Spania, Croaţia şi Liban.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste