Președintele Iohannis, "stupefiat" de uciderea unui animal în centrul Sibiului

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat stupefiat că un urs a fost ucis ieri în centrul Sibiului, în loc să fie tranchilizat.

Iohannis consideră că este nevoie de elaborarea şi mai apoi de aplicarea unor proceduri în asemenea cazuri:

"Cum e posibil să existe ISU, Poliţia, Poliţia Locală, să se adune 50 de oameni la urs efectiv, să strige toţi pe acolo şi, în final, în loc să vină cineva de la DSV sau de la ISU cu o puşcă cu tranchilizante, cineva zice: împuşcaţi-l că poate e periculos. Mi s-a părut că acel animal a fost pur şi simplu speriat şi a fugit. Nu ştiu dacă dvs aţi avut altă impresie când ursul încerca dintr-un ghiveci de flori să se suie pe perete, nu părea absolut deloc agresiv", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

După uciderea ursului din Sibiu, mai multe instituţii au început anchetarea cazului, fiind deschis inclusiv un dosar penal.

Ministerul Mediului a luat în calcul inclusiv varianta ca animalul să fi ajuns în oraş după ce a fost ţinut în captivitate sau să fi fost transportat ilegal la Sibiu, întrucât zona nu este considerată de specialişti un areal dezvoltat al ursului brun.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste