Preşedintele Franţei, discurs în faţa Adunării Parlamentare a Consiliu

Eforturile de combatere a ameninţărilor teroriste şi conflictele din Ucraina şi Siria au fost printre temele abordate de preşedintele Franţei, François Hollande, în discursul pe care l-a ţinut în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la Strasb

François Hollande a amintit atentatele care au lovit Franţa în ultimii doi ani şi, mai ales, câteva din cele mai recente: atentatul din 14 iulie de la Nisa, comis cu ocazia zilei naţionale a Franţei, şi cel comis într-o biserică din Normandia, în care a fost ucis un preot.

Şeful statului francez a evocat măsurile de combatere a terorismului, luate în cadrul stării de urgenţă, lupta împotriva propagandei jihadiste şi a radicalizării tinerilor, dar, a spus el, fără a-i stigmatiza pe musulmani, în ansamblul lor, şi protejându-se libertatea religioasă.

François Hollande a reamintit de anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia şi de conflictul din estul Ucrainei, care au condus la încălcarea drepturilor omului.

El a reamintit eforturile făcute în cadrul acordurile de la Minsk, ale căror rezultate, însă, sunt prea lente. În ce priveşte Siria, François Hollande a reamintit divergenţele cu Rusia, mai ales după atacurile aeriene de la Alep, care au făcut numeroase victime civile.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste