Prea puţine fonduri pentru Programul Casa Verde

Fondurile pentru Programul Casa Verde s-au epuizat în mai multe judeţe, în primele două zile de la deschiderea înscrierilor.

Cele mai multe dosare au fost depuse în judeţul Prahova, iar cele mai puţin în judeţul Brăila, potrivit statisticii publicate de Administraţia Fondului pentru Mediu, pe site-ul propriu.

Preşedintele instituţiei, István Jakab, a precizat în emisiunea "Probleme la zi", de la Radio România Actualităţi, că se are în vedere o suplimentarea bugetului.

"Orice program are un buget alăturat, un buget pentru acest an şi la un moment dat şi dacă o să reuşim să suplimentăm pe partea de persoane fizice, va trebui să tragem o linie şi să spunem că atâtea dosare pot fi finanţate în acest an. Eu înţeleg că nerăbdarea oamenilor şi într-un fel aceste două zile care au fost cu cozi şi cu stres încercăm şi noi pe cât posibil să aducem o modificare aici, dar în unele judeţ, într-adevăr, cererea este mult mai mare decât se poate finanţa", a spus el.

Persoanele fizice pot depune actele până la 24 octombrie, iar cele juridice - unităţi administrativ-teritoriale, instituţii publice şi de cult - în intervalul 17 octombrie - 14 noiembrie.

Programul alocă finanţare pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu unele care folosesc energie regenerabilă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste